כניסה
למנויות
צרו קשר

גונדי צמחוני של יפעת

גונדי של יפעת

*מומלץ להשתמש בלימון פרסי שהוא למעשה ליים או לימון ננסי מיובש - הוא משמש כתבלין ומעניק חמצמצות רעננה.
יש שני סוגי לימון פרסי - הבהיר והשחור, השחור יותר חמוץ ומוסיף צבע לתבשיל והבהיר עדין יותר.

רכיבים: 

למרק:
בצל מאודה
קישוא

סלרי
גזר
שורש פטרוזיליה
תפו"א

לקציצות הגונדי (טוחנים):
בצל

2 כוסות חומוס גרגרים סנפרוסט
כרובית
קישוא
2 ביצים
שתי כפות קמח מצה
מלח ופלפל

 

גרסה נוספת לקציצות:

2 כוסות חומוס קלוי
2 בצלים
4 כפות שמן תירס
כוס סולת
3 כפות מים
כפית פלפל לבן
1 כף כורכום
חצי כפית קארי
כפית שטוחה הל
חצי כפית כמון ומלח (אם מכינים מחומוס קלוי כדאי לטעום ולבדוק אם יש צורך בהוספת מלח)

אופן הכנה:

מניחים לתערובת לנוח כמה דקות ואז עושים עיגולים לתוך המרק הרותח. 

מתבלים את המרק עם המון חוויג׳ וכורכום, מלח, פלפל ואם רוצים לימון פרסי.

נותנים לגונדי להתבשל עוד חצי שעה ומתענגים

איך נתייחס:

כל הכופתאות כ 6 מנות חלבון, ממליצה לספור כמה כופתאות יוצאות ולחלק ב 6 כדי לדעת כמה כופתאות כמנת חלבון

 
להאמין. לפעול. להגשים.